1999, “ BANDAREA ENERGETICĂ, EXPRIMAREA CARIOTIPU-LUI PRIN TEHNICA ENERGETICĂ HOLISTICĂ – O SOLUŢIE? AVANTAJE, DEZAVANTAJE PRIN PRACTICAREA CURENTĂ A QIFOENGRAFIEI .”

 

Autori: dr.Cristian Calcan  ,dr. Mariana Calcan ,   Centrul Particular de Cercetări de Medicină Neuro Endocrin Holistică “Do Hishiryo Xin” Buzău.”New Endocrinology”,Research,Center,Buzau,Romania

2002    http://newendocrinology.buzau.ro

 

            Investigaţia citogenetică ca formă specială asociată consultaţiei prin scanare Energetică-Holistică s-a impus imediat ca o valoroasă metodă de cercetare a cariotipului.

 

Deşi a început ca o metodă strict morfologică interesând numai forma cromozomială şi aspectul său de bandare, ca un element aproape decorativ, curând s-a impus metoda de percepţie energetică prin realizarea conceptului ideatic, de conştientizare a “bandării energetice”.

 

Această modalitate aparte de bandare şi ilustrare a componenţei diferenţiate a segmentelor cromozomiale s-a făcut prin aplicarea ideii – percepţie definitorie că fiecare cromozom are o aparte şi deosebită încărcătură energetică care se conformează după conţinutul său cromatinian “de corp fizic”, prin hetero/eucromatina, dar se mai deosebeşte aparte şi funcţional după tipul încărcării energetice combinatorii, sub forma unor adevărate aliaje energetice diferenţiate după calitatea Ynn-Yang şi după modalităţile vectoriale definind viteza, greutatea, presiunea  şi împiedicarea circulatorie (obstrucţia).

 

 Se adaugă acestor parametri şi altora, aspectul de Cantitate şi aspectul de Sens al Mişcării cu semn +/-.

 

Definită astfel, Energia capătă un aspect “fizic” palpabil, Particular şi mai Cuprinzător decât un artificiu technic de Culoare sau de Denaturare chimică/fizică.

 

Cromozomul individualizat energetic, se încarcă prin natura funcţiei descriptive făcută pe “Căi de Dinamica energetică” de “Aspecte Cuprinzătoare de Holistică Informaţională de natura Descriptivă/Alcătuitoare, de natura Funcţională/Fiziologică şi Fiziopatologică şi de Particulare elemente nominalizate drept Timpul anamnestic (parcurs) şi Timpul Emoţional de Pre-viitor.

 

Toţi aceşti factori sunt “Bagajul Informaţional Holistic Instantaneu Cumulat Emoţional”.

 

 Citirea citogenetică a cariotipului prin “Bandare Energetică” poate fi o soluţie având numeroase avantaje: se execută facil (superficial şi mai detaliat).

 

 Se poate repeta şi relua sub forma de control zilnic, periodic sau de urmărire fiziopatologică, controlul avantajului terapeutic, sau al terapiei de probă, anunţ de complicaţii majore sau de iminenţă.

 

Bandarea energetica da detalii despre fiziologia si fiziopatologia generala si particulara putindu-se corela acestea cu sensul si felul modificarilor de cariotip.

 

 Daca se face apel la interpretarea “Codului Patologic Corporeal si cel Cromozomial de Brat “, sau de “grupa de cariotip” comparatiile dau “Logic-Holistic” clare motive de apreciere si interpretare.

 

Aduce teoretic o bogata insumare de specificitati Holisice de perceptie faptica si fiziologica de caracter Calitativ-vectorial , permitind interpretari speciale si corecte.

 

Metoda depaseste “barajul artificiilor tehnice” legate de denaturari fizice si chimice , de coloratii chimice, de reluri de coloratii, indiferent de cat sunt de standardizate si curente.

 

 Dificultatile legate de tehnicile culturilor de celule, de gradul lor de perturbare-afectare cromozomiala este destul de bine perceput de tehnicienii citigeneticii.

 

De altfel chiar  una dintre bandarile curente are un caracter “negativ”, prin omisiune.

 

 Alte avantaje rezida in natura economica a acestei tehnici care nu necesita amenajari costisitoare , sofisticate aparataje tehnice greu de intretinut, personal numeros si indelungate temporizari prin pregatiri citologice legate de stadiile de cultura.

 

 Critica metodei de Bandare Enrgetica: are dificultati cu standardizarea individuala a operatorului Holistic, dificultati cu standardizarea Bandarii cromozomiale, cu “inscriptionarea” si “fixarea momentului de Investigare”.

 

La momentul actual al dezvoltarii tehnicilor de evidentiere si perceptie a “LUMII CROMOZOMIALE A CARIOTIPULUI “ prin BANDAREA ENERGETICA s-a ajuns la o perfectionata citire cromozomiala , atat in elementele de interfaza cat si a elementelor  cromozomiale de PROMETAFAZA (denumite practic “baghete cromozomiale”) printr-o bandare MIXTA, IN CARE SE RETINE BANDAREA STANDARD MENDELEANA ( la stadiul de 320 de benzi sau la stadiul de 920 de benzi de cromatina ) si in care benzile de heterocromatina sunt retinute drept reper in gestionarea spatiului distribuit BANDARII ENRGETICE.

 

 

Prin bandarea mixta avem date de referinta acceptate de genetica traditionala si pe acest cimp de repertitie energetic se distribuie zonele ( bandarile desemnate energetic ) si mai ales ( ACESTEA FIIND ZONELE CAUTATE SPRE IDENTIFICARE ) ZONELE POZITIONATE TEHNIC, DE SCANAREA MINTALA , CA AVIND DEFECTE LEZIONALE SAU DE NATURA FUNCTIONALA,  PRIN MODIFICARI LOCALE CUPRINZATOARE DE ORDIN “VECTORIAL DESCRIPTIV” in cadrul unei CALITATI ENERGETICE, SI DESIGUR A MODIFICARILOR CANTITATIVE ENERGETICE.

 

ACEASTA BANDARE ENERGETICA MIXTA (numai prin artificiului reperului de siguranta, necesar stadiului actual al “citogeneticii HOLISTICE”), a fost deja depasit prin efectuarea EXPRIMARILOR ENERGETICE, cvasi-statice, CALITATIVE DUPA DECOPERTAREA RAMURILOR CROMOZOMIALE TRADITIONALE DE INSEMNELE HETEROCROMATINIENE , “CERNITE” CONVETIONAL si INLOCUITE  DE CULORI CONVENTIONALE ALE CALITATILOR ENERGETICE.

 

ASTFEL sa ales ROSU-PORTOCALIU PENTRU YANG,GALBEN-FOSFORESCENT PENTRU YNN-YANG SI VERDE FOSFORESCENR PENTRU YNN. PE ACESTE SPATII DOMINATE DE CULOARE CANTITATIV se face astfel referinta fiziologica si fiziopatologica a gradului marimii CANTITATIVEDE ENERGIE.ADAUGAREA EXPRESIILOR DE CUANTIFICARE ALE TIPURILOR VECTORIALE DE DATE COPLECTE DESPRE O REPREZENTARE CUPRINZATOARE (si care este cert ca inca nu s-a epuizat).

 

ZONELE DEFECTIUNILOR CROMOZOMIALE SUNT CUANTIFICATE APARTE DE PROPRIA LOR DISTRIBUTIE GENERALA IN SPATIU, si cum aceasta distributie se face in temeiul  APLICARII LEGILOR HOLISTICE ALE FRACTALULUI UNIC UNIVERSAL, DENUMIT INELUL GRAF-FRACATAL CICLIC DE 6-7 MUCHII, CARE PASTREAZA EXPRESIILE MEDIETATILOR CATASTROFICE GRAF-FRACTALE, ARMONIZATE IN REGISTRUL “LINISTIRE ADECVATA”,  SAU IN VARIANTA CRUEL BARBARIAN , CAND EXPRESIILE MEDIETATILOR INCEARCA SA STAPANEASCA INFLUENTELE MEDIULUI ADVERS, din orice parte ar veni adversitatea (exterior sau interior).

 

                                                     **