Mic  Buzunar  de  Sintagme  de  Exprimat  ( .... in  viitoare articole ):

 

”Buzunarul cu Sintagme... Pre - anunturi de Articole !” Invitatie de a gindi si desvolta o sintagama – subiect.

 

 

 Noua rubrica interactiva (“Mentalul,... de exercitiu”,..prin informationalitate,....chemat,... subliminar – solicitat... la activitatea cit mai aproape de sursele de variabilitate combinatorica energetica : (“ a propune, a gindi,... si a judeca,... A vorbi...   ; ... pentru a vorbi !”,...

  Descrie (ca sofisme sibilinice) din interiorul  conexat multi-angular !... asemanator complexului mental informational,... general (pre si post biologic) al / din complexului Dinamicii Energetice !   :

 

 

 

1.Cerul naste Timpul ! ... pentru ca nu are nevoie  de  Semnalul de  Continuitate !

 

 

     Cerul naste Timpul !... (aceasta) , pentru ca nu are nevoie ( in termeni de dinamica energetica !)...de Semnalul de Continuitate !, .... ca o Evidenta... de Semnal – borna ( fizica - morfologica ) !

 

Continuitatea se afla  in el,este legea lui esentiala , este DINAMICA SA ,... timpul nu - l poate urmarii,.... este accesoriu apartinator altor categorii functionale ,...( biologice... spre exemplu ! ) , ...fragilitatea , ... inconsistenta acestora ,... solicitind creatia Timpului , extins... de la pentru ... la   inafara !)

  Timpul il preluam si il transmitem ,(ca o stafeta),... celor care il folosesc ! ....( participam la alcatuirea sa?... )

 

 La tisularitatea biologica acest aspect capata o rezonanta curioasa, colonia sincitial-tisulara are si nu are nevoie de timp ,... ea dainuie sustinuta de functie si de permanenta  de procreere !... seamana cu lumea cerului ! ....Si aici se poate aplica dominoul piesei : CANTITATE – CONTINUITATE (aparuta initial),doua categorii ... (sortite)....de  unificat  functional  !

     

             ....... > ( Greseala  legica  subliminara discontinua ! :

             =  cantitate – continuitate ).

2.Timpul   se   alatura cu   Pamintului ! , ca simbol ceresc al Evolutiei ,  este  Butonul – Contact ! .

 

 

     Timpul  se alatura (cu) Pamintului !,...  ca un simbol ceresc al Evolutiei, ....  este ...de  Butonul – Contact . ! Declansatorul !,... Armonizatorul ! ,al Biosului?.... al Uniunii Pamint – Bios ? al trinitatii: Bios – Pamint – Cosmos, ....  in Informationalitatea Vesnica !... /?!

 

 

3. Viata este o inscriere trainica a circulatiei Energetice de Maniera   Biologica !

 

 

    Viata este o inscriere trainica, o permanentizare,...legata de timp.... a circulatiei - dinamicii Energetice   de/in   maniera Biologica ! ....   / vizibila?,....  neaparat vizibila...?! /

       ...... >(Greseala legica subliminar discontinua ! :  =

        tramica,carmica).

 

 

3.bis.  VIATA  , ... da (!) , .... Dar MOARTEA ?

 

 

    VIATA  , ... da (!) , .... Dar MOARTEA ?,.... cum se manifesta trinitatea  : Pamint – Bios – Cosmos ,...

vegheata de informationalitatea vesnica , liantul mental de compromis,.... de intelegere (?),

Care este acesta ? , .... limite ! , cunoastere, posibilitati.... !?

 

   Circulatia  energetica (dinamica) transferata in alt Cadru !?....

Tarimul  acesteia , (ca varianta ) duce la acel  Domeniu al .....   

.... In.  co-Liant ext. Informationalitatea  Energetica, ....varianta a-corporeala a  In. corporalelor ( Pytagora ) si a In. Coaglutinabilelor – “ Emotionalelor ” ( Calcan) .

 

 

 

4. CHEMAREA ... SISTEMULUI  PORT : ... Fixarea endocrina !

 

 

CHEMAREA ... SISTEMULUI  PORT,...Ce este aceasta Chemare, la care deziderat raspunde atit de promt si de ultimativ,.... determinativ,... fixator de tel filogenetic in era biologica arhaica  a Cavitatilor Tubulare (chiar viscerale) si al Vaselor Comunicante – si al Artesian-ismului  Pulsator – propulsor ?,...

 ( nevertebratele – gasteropode inferioare,... coloniale (?!) :

..... Felul si tipul determinismului categoric al  FIXARII ENDOCRINE , ....   Ca aparat Diseminat ,.... Secretor   si... Neurochimic ( enzymatic  sau   pre – enzymatic ) ,....

si ...  UNITAR  ( functional si organic corporal ,zonal ) ! :

 

....  In trecere de la sincitialitatea DNEFS-Feyter,... la pancreasul amficrin, si apoi... la aspectele neuro-glandulare ,local secretorii sau de proximitate  ( peri – nuclear neuro – transmitatoare ),pina la Ansamble de Raspintii Vasculare sau de sisteme portale  Ecranate sau glande atrofiate si functionale energetic,.... sau   glande arhaice

 a – corporeale cu trasee de Fractal de Graf energetice ( esential coordonatoare si de control total energetic sanguin ,...subliminar,.. secvential – instantaneu,...

Acomodatoare legice biologic, ....   de super-vizare ale sistemelor traditionale  neuro-endocrinologice (moderne) ,.... functionale embrionar sau post – natal normal,... sau in perioadele de transfer de patologie de la organele vitale parenchimatoase la organele cavitare  (in salvare ,.... de  esalonul taumaturgic glandular )....

 

... Cuplat evolutionist  de etajele, palierele:

Tisulare (1),.. prin Vascularitate(2),... prin Visceralizare(3),... prin Conexiunea neuro – sitemica  a sistemului nervos central – Encefalic(4), ... si ( evident ) prin pastrarea legaturii cu sistemul encefalic abdominal SUBLIMINAR arhaic vitelin – portal – coelomic , ... onto – filogenetic (5)

 

Stapin al modularii fie neuro-enzimatice, sau al complexului secretor ,de variabilitate dinamica lichidiana – sanguina ( ca fluid,purtat in legile artesiene si al vaselor Comunicante )

 

  Ce a determinat impulsul embrionar sa-si calauzeasca astfel pasii (?!),... apelind la factorul constructiv – arhitectonic ,de sorginte anatomica , Sistemul Vascular (1), ... agrementat de tisularitatea peri-sincitiala(2),domeniu de mare variabilitate,... in sensuri de directie circulanta , de armonizare morfologica aleatorie in potrivirea asamblarii functionale, supunindu-se comandamentelor  pastrarii si reusitei functionale fiziologice,..

 

...controlate de Viata energetica (Lumea energetica) ale caror percepte primeaza total asupra Morfologicului ,... aspect perisabil  in functionalitatea  biologica particulara (1), perisabil prin finalul uzarii biologice(2) ( particular maladiva,... special datorate pre – exitusului ) ,si variabila prin conexabilitatea  energetica legica (3) a  In. liant.ext. Informationalitatii Subliminare Energetice(intern – liant.extern a informationalitatii energetice), sau....  In. coagulabilitatea   Emotionalitatii (Calcan) ?

    Comanda imperioasa ... de evolutie, nascuta din impulsul trofoblastic blastular si gastrular Coelomic – vitellin ,de a se  Constitui - construi sistemul glandelor endocrine !.

 

 

5. Avantajele Fixarii Endocrine... si Rezultanta Glandulara  ! , ...

un aspect trainic sau ....  o nereusita pe termen lung ?! .

 

 

   Avantajele Fixarii Endocrine... si Rezultanta Glandulara  ! , ...

Un aspect trainic.... sau o nereusita pe termen lung ?! Este inconsecventa sistemului transmis de influenta Coelomica – Portala – vitelina,... sau ... este o rezultanta defectuoasa ?!.... Motivatia nereusitei,...  Abordari..... de corectie !

 

   Modalitatea ei functionala si Modularea sa ,... este de o fragilitate de constructie vascular – tisulara ?! , .... expusa interventiei aleatorii negative  la Mediu ( de variabilitate cosmica , naturala sau chimica ) , la influente genetice ( si de procreere... si natalitate ,sau agresivitate de mediu ) ,.... la evenimente diverse      ( traumatisme , afectare  prin  micro-organisme ,...distorsiuni de activitate mentala.... sau distorsiuni de dinamica energetica ,sau de arhitectura a tijelor energetice, sau de acomodare ,acceptabilitate, resortul de sisteme de receptori deviati ,....  etc.)

 

 

6.” CULTUL POPULATIONAL DE SUPRAVIETUIRE ”,... O INSTITUTIE DE SALVGARDARE A UMANITATII !

 

   CULTUL POPULATIONAL DE SUPRAVIETUIRE,... o institutie de salvgardare a UMANITATII ,... care a functionat intr- o epoca indepartata, cruciala ! ,....

 

   dar care, intr-o forma sau alta,.. se poate realiza,... pentru esenta sa  sociala , ....  deosebit  de  directa  si  adinca,.... si in alte perioade  mult  mai  evoluate !

 

   A fost acest Cult Populational de Supravietuire o institutie de salvgardare,(salvatoare – unica ) a umanitatii care a tinut loc,... un timp ( indelungat si arhaic ) tuturor manifestarilor social  –culturale ,... care mai tirziu vor capata numele riguros de etape socio – culturale istorice de demers civilizatoriu , care se vor identifica ierarhic cu dezvoltarea organizarii sociale , tehnice , religioase ordonate si .... culturale, ... fixate sub forma mai trainica (!),... de puternice legaturi definitorii etnice , ... administrativ – statale si militare !

                                              *