DESPRE MANIFESTARILE ASTROLOGICE: CIUDATENIA PERECHII SOARE-LUNA, MOTIVATIA SA ANTROPOLOGICA, REZULTANTA FIREASCA SAU PORUNCA ZONALA COSMICA ? RELATIA LOR CU CEA DE-A TREIA PLANETA,TERRA (MAMA, NASCATOARE A SATELITULUI ?, SAU CAPTANTA IN ADOPTIE?)    Gg site astrologie

 

Ordonarea mersului planetar circumterestru se produce pe cai divizate de: legile familiei planetare, de conjuncturile care trebuiesc acomodate,de aparitia dezechilibrelor aduse de cursuri dinamice vechi,pastrate, ca rasunet actual de moment,..

 

Cel mai important moment se afla in dinamica  celor doua astre care merg zilnic de-alungul orizontului ,intretaindu-l , Soarele si Luna.

 

Aceasta pereche astrala este incarcata de sensuri dintre cele mai vechi , dintre cele mai apropiate si definitorii pentru specia umana si mentalul sau.

 

Sunt astre calauzitoare ( prin vocatia drumului repetabil, zilnic ),dar mesajul purtat, dincolo de descriptia conjuncturala ale intilnirilor de drum,este Inexplicabil Uman,sau Captat de umanitate,in folosul Sau, Semnificatia celor doua astre este mai adinca  decit ne inchipuim, ca o

Deviza, ca o conjuratie planetara de exceptie,poate chiar impusa de organizarea planetara!Circumterestra(1),sau de sistem solar,ca efigie(2).

 

Astfel Soarele, purtator de lumina, prin vocatia sa traditionala circulanta, Luna diferita , prin mesajul purtat ca planeta asociata (acolita),nascuta din planeta mama(nascatoare,aici acest adjectiv este mentionat cu majuscula, pentru ca nimic din ceea ce se naste in Cosmos, nu este lipsit de cea mai mare importanta,prin insusi actul de geneza! O gradatie deosebita, care aparent mecanic,este acordata ! (indiferent de planul de drum,de oportunitatile petrecute in timp - drum !)

 

Aceasta prima asertiune este complicata de alte aspecte ,care rezulta mai ales din trecerea spre observatie a acestei categorii planetare de exceptie:

 

* Recunoasterea ei, ca purtind o mare incarcatura de sacralitate,recunoscuta de toate generatiile umanitatii, ca fiind destinate unei perechi de sacralitate maxima,(o pereche zeiasca ,cereasca,barbat – femeie,prezenta zi si noapte printre supusi si adulatori) indiferent de religie, indiferent de modalitatea de organizare sociala, sau de momentul etnic si social   absorbit (insusit) de organizarea umana .

 

*   Caracteristicle de dinamica circulanta, permanenta,de zi si noapte, cu o anume caracteristica strict teriana,drum relativ egal (aproximativ) in timp,dincolo de anotimpuri, pastrind un sens inversat si ca sens de drum ceresc(cei doi se intimpina,cautindu-se !),dar plecind de pe sectoare diferite(soarele est-vest,luna tinzind spre nord- sud).

 

 Observatie: este deosebit de interesant,in gradatie de apreciere, dupa cum calitatile lor de sacralitate,foarte diferite,se potrivesc cu datele cosmice ale fiecarora dintre ele,cautind sa discernem  ,  Cine ?    Ce ?  A produs mai intai cauza si efectul ?,  rezultatul fiind o data fixa,cunoscuta si imuabila,dar interpretabila.

 

Impotrivirea  de semnificatie ,ca si alaturarea sa ,se afla incifrata in mai multe caracteristici cosmice (numai locale?) :

 

* sensul mersului: invesat,unul oferit Soarelui ,ca de fapt Yang,celalalt acordat Lunii ca opus Ynn,(de fapt diferenta rezulta din alta lumina, alt sens si alt drum) (dar sa nu uitam ca la ordinea cosmica, soarele transmite lumina lunii care o si reflecta pe terra, in oglindire ), dar calitatea Terrei-Pamint, de primitor este cu ambiguitate schimbata de esenta materna de nascatoare a Pamintului fata de Luna (daca presupunerile noastre de atribuire, fata de luna, sunt exacte!).

 

  Soarele nu este descendent al Terrei, asa cum Luna este !(....?!)

 

  Daca consideram fluxul de lumina ca flux energetic Luna este fata de Pamint in postura sacra a Singelui fata de Corpul care-l gazduieste si naste : Dao “ Fiul conduce Mama,iar mama il hraneste !”Energia este adusa de singe , care conduce corpul , dar corpul biologic il Naste !”(el naste singele si Energia care-l va conduce, “Nascutul naste elementele de viata ( Energia ) ale Nascatoarei – Mame” : Corporalitatea biologica !)

 

  La fel Luna poarta fluxul luminos de noapte ( Ynn-ul de crestere nocturna !,in biologic) Conducator,...pentru Mama sa  Pamintul ! Extrapolind : Nascutul - Luna  naste elementele de viata ale Pamintului !,desigur ca si Soarele isi aduce contributia sa, dar el nu apare cosmic ca Nascutul Pamintului, el este un asociat luminos,(si un nascator,-in alt mod !

 

  Activitatea permanenta a celor doi corpi cosmici se desfasoara de-a lungul drumurilor cotidiene,diurne si nocturne,dar deosebierea isi face loc :Soarele isi parcurge drumul  de la etajul ceresc , adevarat departat  celestial etaj, mai apropiat de cursul Cosmic al planetelor grele (si departate) de obicei pastrind mult timp din ziua apropierea fata de una doua planete aflate in preajma sa (din cele mici) sau pastrind pozitia, fata de planetele grele,el le influenteaza prin prezenta sa , ....

 

   Pe cind Luna  are un drum  permanent de vizitare al planetelor mici, chiar cu pozitii de conjunctie temporara (de la citeva ore la jumate de zi),iar cu marile planete face felurite dispuneri care pot dura zile sau saptamini,dar care sunt dispuneri de rezonanta periodica , zilnica , in functie de grupul planetar caruia i se opune sau pe care il favorizeaza : ascendentul, descendentul Sau , ca si anumite pozitii  fixe legate de sectorul zodiacal fix dat ( spre exemplu de mijlocul zodiei Capricorn etc...),momente care indica ordinea grupurilor benefice sau in opozitei de motivatie(tel).

 

 Luna are o activitate deosebita legata de atitudinea fata de grupuri rivale cu ea sau rivale intre ele,Se afla apropiata de grupil condus de  Neptun, marea planeta guvernanta a elementului Apa si a planetelor aflate in motivatie asemanatoare cu aceasta legata fie de identitatea elementului  de care apartin (apa),fie de traditionala legatura cu spatiul cosmic care il deservesc-folosec impreuna: zona mentala a cunoasterii(Mercur-Uranus-Saturn),fie de agregarea comuna de sexualitate asemanatoare feminina ( Venus ).

 

 Deci in planul inrudirii Luna se ataseaza de Neptun (conducatorul zodiilor de apa), fata de Uranus (planeta descendenta din Neptun, lucrativa - colaboratoare de mental la marginea zonei subterriene condusa de Pluto (infernalul),de Venus (nascuta din apa, cu aspect feminin net! ) de Mercur (ocazional , sau particular  de activitate de colaborare cu mentalul, in sensul haina de preocupari,balansind intre grupul Solar si grupul Neptunian sau Plutonian, dupa epicul in care se angajeaza  temporar sau  ocazional – permanent in functie de aspectul de regresie ), si chiar si de Marte(!) Care desi face parte din grupul Neptun, poate sa aiba initiative, contrare de aproape, asertiunilor Lunare.

 

 Soarele se deosebeste mult de Luna pentru ca are  in general o pozitie de alianta si atasament  (filial?) Fata de Jupiter si fata de grupul sau in care de obicei este asociat Mercur, rareori Marte ,rareori Saturn si Neptun sau Pluto, dar zilnic pozitia sa este si ramine fixa fata de grupurile planetare, el nu circula de la grup la grup , largind sau intarindu-si aliantele ocazional,aceasta ii da un aspect suveran si static in mersul sau,fiind mai preocupat de mentinera cursului pe bolta cereasca ( o rigiditate luminoasa , binefacatoare cu nuanta !)

 

 Primeste si el zilnic vizita  Lunii in apropiere, dar prea putin este influentat de aceasta asa cum sunt influentati  ceilalti. Apare cert ca pastreaza anumite asociatii si atasamente fata de Jupiter, fata de ascendenta lui Neptun, pe care il respecta, si chiar fata de Pluto, este mai apropiat prin sensibilitati fata de planete de atasament  obisnuit Venus, Luna Mercur, Uranus, care tine mai ales de emotionalitatea  inrudita .

                                                   * va urma *