BOLI DE EPOCĂ,.. EPOCĂ DE BOLI !,.. AVEM  DEJA UN PACHET DE BOLI,..ŞIRAG –COLIER AL EPOCII NOASTRE,.. ĪNRUDITE ETIOLOGIC, ..CU O PATOGENIE GRAVĂ,.. INFECŢIOS – DEGENERATIVĂ !

 

BOLI DE EPOCĂ,..EPOCĂ DE BOLI !,..AVEM  DEJA UN PACHET DE BOLI, ŞIRAG –COLIER AL EPOCII NOASTRE,..ĪNRUDITE ETIOLOGIC,...CU O PATOGENIE GRAVĂ, AMENINŢĂTOARE,.. INFECŢIOS ALERGICE–NEURO DEGENERATIVE !.. O ETICHETĂ A CIVILIZAŢIEI NOASTRE !,.. UN PACHET DE MĂRGELE –BOLI NEFASTE.. APROAPE ASEMĂNĂTOARE,UN ADEVARAT BUCHET " LA INDIGO" SCADENŢA  DE PLATĂ A UNOR GREŞELI RECENTE CONCEPUTE DE UMANITATE!, …

 

SĂ ĪNŢELEGEM CĂ CIVILIZAŢIILE INDUC PREZENŢA..UNOR LINII FORMATIVE..DE PACHETE DE BOLI !,.. ECOURI AMBIENTALE ALE UNOR GRADE,..STANDARDE ECONOMICE,..SOCIALE ŞI ALE MODIFICĂRILOR MEDIULUI NATURAL LA SCARĂ CONTINENTALĂ ( PLANETARĂ ) !,.. CARE DIN PĂCATE DEFINESC ŞI ILUSTREAZĂ MEREU.. MOMENTUL TREPTELOR SOCIALE ATINSE EVOLUTIV !, ...LANSĀND O SERIE DE MALADII.. APROAPE ĪNRUDITE,.. ŞI CARE AJUNG SĂ DEFINEASCĂ FOARTE PRECIS STAREA DE SĂNĂTATE COLECTIVĂ !,.. CA O ETICHETĂ DE NECONFUNDAT A EPOCII RESPECTIVE !...( aproape o datare semi precisă ?.. ca si cea  dată cu carbon radioactiv )

 

O GLOBALIZARE A STĂRII DE SĂNĂTATE !.. ILUSTRĀND ELIPTIC UN ŞIR DE BOLI ĪNRUDITE, ..CA MĂRGELE DE PE UN ŞIRAG NEFAST, UN ŞIRAG DE MĂRGELE  ASORTATE ŞI ASEZONATE,.. DAR CARE PARTICULAR, DEŞI ĪNRUDITE,.. SE DEOSEBESC PRIN NEĪNSEMNATE MODIFICĂRI DE ASPECT,..UNA FAŢĂ DE CEALALTĂ ,DAR APARŢIN TOTUŞI ACELUIAŞI ŞIRAG – ALCĂTUIND UN COLIER.. DE BOLI !,.. PE CARE ĪN ACEST MOMENT ĪL AVEM VRĪND– NEVRĪND AGĂŢAT DE GĀTUL ACESTOR GENERAŢII PREZENTE ( LA DIFERITE VĀRSTE )…

 

ESTE MOMENTUL NOSTRU DE SUFERINŢĂ !..CARE DEVINE PRIN NEPUTINŢA CONJUGATĂ A DIFERITELOR OFICII ORGANIZATORICE UN PERICOL …MORTAL, PENTRU PREZENTUL ŞI VIITORUL UMANITĂŢII !..

ETIOLOGIC ACESTE FILUMURI DE MALADII SE DATORESC IERARHIC :

 

 1./ Aspectelor de tehnicizare generală economică intensivă sau nu ,..dar īntodeauna eronate !

 

 2./ Aspectelor de grupări etnice care suferă prin disfuncţii economice,  şi /de  organizare social-administrative dificile(greu de susţinut ) pierderi de viteză īn poziţia de fretilitate umană,sau a nerealizării īn plan īndelungat a unei creşteri economice diversificate care să poată asigura o hranire corespunzătoare pe tremen lung sau chiar foarte scurt ( la scara de epoci )īn funcţie de alegerea unor variante necorespunzătoare de felurite modalităţi de asigurarea a unor necesitaţi curente,… curate biologic şi lipsite conştient sau nu de mecanisme de siguranţă sanitară alimentară a Hrănirii maselor  grupurilor etnice.

 

 3./Aspectele  anarhice, neomogene ,şi foarte dăunătoare,faţă de  totalitatea surselor de Hrană ( totale sau parţiale ) cu alterarea lor īn plan biologic ( animalier,domestic sau virgin – sălbatec ), cu alterarea mediului natural locuit sau de grupările etnice,.. sau de arealul de crestere sau trai al animalelor vizate pentru hrănirea cotidiană ,sau ocazională !

 

...Alterarea dăunătoare a atitudinilor, īn faţa  complexului de ingrijire al  culturilor vegetale umane sau naturale,.. sau a creşterii şi dezvoltării de şeptel sau de modalităţi controlate de creştere ale diferitelor rase de animale domestice tradiţionale folosite pentru hrană !...alterarea mai ales a mediului natural,cu neglijenţă sau dezinteres..care  nu face decīt să se repercute grav asupra  tehnicilor complexe de creştere, pentru asigurarea hranei grupurilor umane ,…

 

…dar care duce prin ricoşeu şi alterarea gravă a mijloacelor naturale cuprinzīnd afectarea solului destinat cultivării sau destinat perimetrului larg al mediului īnconjurător natural, mult de dincolo de aşezările umane, sau de perimetrele industriale de orice fel

( ca menire economic㠖 tehnică, industrială ! )

 

4./ Aspectele legate de conflictele militare de origina  economică,.. social – politică,.. şi etnic㠖 religioasă,.. cu toate consecinţele lor ! : īn plan statal,administrativ,care duc la schimbarea acţiunilor de importanţă ierarhică către propăşirea grupurilor etnice ( şi statale ), şi aduc schimbări neobişnuite  pentru timpuri normale !,..dezorganizīnd grav aspectele productive economice, distorsionīndu-le către scopuri īn esenţă negative şi eminamente dăunătoare vieţii şi traiului curent, schimbīnd total priorităţile economice statale( nu numai beligerante…ci chiar aproape ale tuturor !,… vecini sau chiar foarte īndepărtaţi ! ),.. cu repercusiuni negative faţă de stare de sănatate,.. generală,..faţă de starea  de  fertilitatea a  grupurilor de vīrstă corespunzătoare, sau a modalităţii operaţionale şi operative a asigurării unei creşteri a progeniturilor umane ,dar şi a īngrijirii feluritelor categorii sociale ,după sex, nevoi fiziologice, vīrstă, dezechilibre native sau de īmbolnăvire ale tuturor categoriilor sociale devenite pasibile de o sănătate precară( īn diferite stadii,şi felurite circumstanţe !)

 

5./ Aspecte legate de fenomene naturale diferite ,dar īntodeauna executīnd presiuni asupra unor diferite grupuri umane (de marimi şi lărgimi variabile !),efectiv asupra traiului şi vieţii cotidiene,asupra sănătăţii acestora. Asupra hranei şi condiţiilor de locuit  sau de efectuare  a mucii obişnuite cotidiene organizate statal ( sau organizate particular-privat )

 

Īn această categorie intră ierarhic fenomene locale sau generale :

 

·                           ATMOSFERICE DE DIFERITE AMPLITUDINI,(scăderea temperaturii,sau creşterea ei ) inundaţii, furtuni, iernile aspre şi neobişnuite calendaristic,sau după creşteri de precipitaţii caracteristice(ninsori)

 

·                           SCHIMBAREA FORMELOR DE RELIEF : legate de mişcare sau expansiunea apelor,… sau muntoase, sau colinare… ale pămīntului.

 

·                           CUTREMURE DE MARESAU MEDIE AMPLOARE,ajungīnd să determine schimbare de relief, terestru sau acvatic, producīnd īn special mari distrugeri ale colectivităţilor umane,..( sau ale lucrărilor amenajate pentru protecţie )

 

·                           INUNDAŢII  CU ASPECT DE POTOP SAU ŢSUNAMI

 

·                           INCENDII ALE MASELOR FORESTIERE cu puternică poluare asociată,de afectarea florei şi faunei pe zone īntinse

 

·                           MODIFICĂRI TERESTRE GLOBALE DE ORIGINĂ COSMICĂ,CIOCNIRI CU ASTEORIZI,..ALTERAREA PĂTUREI DE PROTECŢIE ATMOSFERICE, SCHIMBĂRI DE PARAMETRII DE DINAMICĂ TERIANĂ COSMICĂ.

 

·                           ERUPŢII SAU EXPLOZII VULCANICE (cu efecte de schimbare de relief sau poluare masivă,incendii etc .)

 

·                           ASPECTE DISTRUCTIVE PRODUSE DE OM ,PRIN MANIPULĂRI MILITARE DE ARME DE DISTRUGERE ĪN MASĂ ( NUCLEARE, BACTERIOLOGICE, GEOFIZICE, SAU CHIMICE DESFOLIATIVE,sau chiar īn scop militar )

 

·                           ALTE ASPECTE POLUANTE DE ORDIN TEHNIC ŞI ACCIDENTAL,ERUPŢII PETROLIERE,ACCIDENTE NAVALE,DISTRUGERI PRIN ERORI DE FUNCŢIONARE A REACTOARELOR NUCLEARE,ERORI DIFERITE UMANE (carte au ca rezultat poluare terestră, acvatică,sau aeriană )

 

 

Toate aceste aspecte enumerate aduc grave perturbaţii grupurilor umane ,etnice sau statale,care se repercută sub forma unor grade ridicate de scădere a aspectului de sănătate generală, de īmbolnăvire de grup sau particular individuală, de alterare a produsului de concepţie chiar embrionar ,şi de alterări ale stării de sănătate ale tuturor grupurilor de vīrstă ,.. mai ales la cele foarte sensibile : copii ,batrīnii şi cei care au deja disfuncţii malformante, sau au deja boli difirte acute sau cronice,.. şi īn general asupra tuturor !

 

Va urma un studiu comparativ al bolilor de epoca actuala strans inrudite cu sindromul Calcan