CURSUL NOU AL UMANITATZII CONTINENTALE ,..SI AL MODALITATZII DE INTZELEGERE  A MONDIALIZARII ?,…  un  lucru  vechi  sub  o  haina  noua ! MODALITATZI  DE  ORGANIZARE  FIREASCA  A GRUPURILOR  UMANE  DE CONTINUITATE_DE_PROCREERE !

ORGANIZARE CERUTA DE MENTALUL BIOLOGIC IN CONSONANTZA CU PUTEREA VIRTUALA A FACTORILOR DE ACOMODARE ! .. O CONSTRUCTZIE SI O REALIZARE  UMANA VECHE !

 

 

COMENTARII IMEDIATE de la primul si apropiat cititor :

  Salut Tata  al  emoptziilor!
  Ti-am citit articolul,partea initziala : ... vorbesti de vremea dinaintea faraonilor ! Trebuie sa fi fost cu mai bine de 5000 de ani in urma, si populatia era probabil de 100 daca nu de 1000 de ori mai mica decat acum...

  Asemenea modele de conducere pur si simplu nu mai sunt aplicabile ..sau mai bine zis daca mai exista un astfel de cerc de oameni luminati trebuie sa actioneze tot prin

parghiile lumii moderne : ban, cerere si oferta ...
  Eliade spunea ca ultima manifestare a sacralitatii in lumea noastra este camuflarea sacrului in profan !

  Ce o fi vrut sa spuna cu asta?... Observatzii la articolul : A AJUNGE EUROPEAN ESTE CURSUL POLITIC , SOCIAL COMUN , DAR  SI  ETNIC…. AL SECOLULUI XXI    !!

 

 

                                                                                                         ** *   *

 

  De la  A  la   Z Cursul Nou al umanitatzi continentale ,si al modalitazii de intzelegere a Mondializarii,.. este :

 

A AJUNGE EUROPEAN ESTE CURSUL POLITIC ,SOCIAL COMUN,..  DAR SI ETNIC AL ACESTUI PRIM SECOL AL MILENIULUI III,

 

.. ESTE COMANDA TUTUROR GRUPURILOR POLITICE SI SOCIALE CARE ALCATUIESC MAREA UNIUNE EUROPEANA, DE A DESAVIARSII UNIREA IN ARMONIE SOCIALA, CORECTAND NEVOILE ECONOMICE SI POLITICE SI RELIGIOASE SPRE O UNIRE IDEALA !,.. UNIREA CERUTA DE PROGRES ,NE ABSOLVIND PARTICULARITATZILE DE CULTURA SI DE OBICEIURI                           ( multinatzionale !)

 

.. ESTE PASUL URMATOR PE CARE STARBUNII UNITZI ANTERIOR IN MAREA FORTZA FECUNDA A UNEI EUROPE, GAZDUITA INTRE PERETZII DE APA DIN SPRE OCEANUL ATLANTIC SI DE GRANITZA STABILITA CU MAREA GRUPARE VECINA DIN SPRE EST SAU ORIENT, SAU SPRE SUD GRUPAREA AFRICANA,.. (Ai facusera aproape instinctual !)… CONLUCRAU SI ELABORAU UNIUNEA  SI UNITATEA CONTINENTALA EUROPEANA,.. si nu numai ! :

 

 .. Fara tratate ,fara parlamenturi, fara presiuni militare,.. doar numai prin intzelegerile purtate si aflate la Virfuri de ierarchii :

 

ELITA MARILOR SUVERANI SI AI MARILOR SACERDOTZI ! Regali sau religiosi ! ,…

 

Ei se cunosteau unii pe altzii !...,

 

Ei isi cunosteau destinele !...,

 

Ei au croit politica si miscare maselor de Popoare din acele Vremuri EPOPEICE INCA INAINTE… DE TROIA SI DE FARAONII EGIPTULUI !..,

 

Marile si surprinzatoarele sfaturi ale elitei de batrani si regi-sefi de etnii !

 

AU FACUT-O !, AU ASIGURAT-O !, AU EXSTINS-O ! AU CRUCIFICAT-O, PRIN  FIXAREA  ANUME a acestor adevaruri – porunci,..  IN TABELE DE LEGI !,..

 

…chiar daca acuma noi zicem :

 

… Ca ei isi spuneau.. Lor !: CA ACESTEA SUNT TABELE ZEISTI COMUNICATE OAMENILOR !,…  in pustie, sau in noapte,… sau in secrete goluri de sub pamant !...

 

… ERAU TOT HOTARARI LUMESTI EXEMPLARE SI EXEMPLIFICATOARE PENTRU A TZINE CONTROLUL FIINTZELOR INTR-O ORDINE ANUME,.. FARA TULBURARE ! ERAU FACUTE DE OAMENI PENTRU OAMENI SI SUNT VALABILE !,.. DUPA CUM VEDEM SI SINGURI, NEAJUTATZI DE NIMENI, CHIAR SI AZI IN ACESTE VREMURI  SA ZICEM.. MLADIOASE  SI.. ELASTICE.. SI PERICULOASE PENTRU CATEGORIA INDIVID …CU LIBERTATEA SA SFINTA !

 

Isi ziceau : 

…SAU PRETINDEAU ,… CA ACESTEA SUNT DARUITE !,.. DARURI SFINTE, ca sunt tabele zeisti si PORUNCILE ZEIESTI !

 

 MARELE SFAT EXISTA !.. SI IN TACERE,  EL CONTINUA SA LUCREZE SI LUCREZA  SI IN PREZENT,..( fara constientizarea  suspect de trimbitzata astazi, a celei de tip Massmedia !)… erau LEGI ALE UMANITATZII !

Concepute pentru umanitate !,de o elita care si – a  adugat mereu partea ei de gindire si experientza si de expresie ideatica,.. SI A CAROR SURSA ERA INTR-UN FEL ASCUNSA oamenilor de rind …. cei neinitziatzi !

 

14.06.05……

 

Raspunsul meu :

 

Dragule,

Trebuie sa fac o anumita corijare si indreptare a adresei acestor informatzii in mod principial inatai !…

 

In urma cu 5000 de ani ca si intotdeauna ,.. in tipologia organizarii umane! ,..(ca si acum 20.000 de ani pe vremea Atlantidei,… daca nu ma insel eu ,sau Herodot !),..

 

Existau grupuri de oameni, in grupuri de asezari umane vecine si apoi largi teritorii ca si  intr –o  fina tesatura care se numeste "plasa" cu ochiuri si plinuri, foarte rara ,..ca niste mici Galaxii umane ! ,.. de diferite feluri ca organizare etnica !, de multe ori ca si acuma,.. puternic inrudite,dar particularizate de social si ocupatzii,de etnic..de origina !,..aflate periodic in miscare pe mici,.. sau mari distantze,prin factori legati motivatzionali :de hrana ,molima, razboaie locale,motivatzii religioase, sau  in principal  de cataclisme locale sau generale !..

 

…Factori care intotdeuna au mobilizat(cu necesitate.. mergind pina la supravietzuire) grupurile Umane ,intotdeuna cu efecte benefice pentru cresterea standardului de progres si uniformizare in Grupuri_impreuna,…

 

     Principiul biologic si Uman de grupare cu ierachia Sa,.. cu modalitatzile… de a face fatza adversitatzilor de orice natura !.. pentru ca macar,..sa se poata  deservii"Cultul Populatzional_de_Supravietzuire ",..ca Motivatie principala si elementara !

 

Organizarea si ierahizarea era la indemana oricarei dimensiuni a Grupurilor,…mai ales in  tiparul ,SIMPLU SAU EVOLUAT al organizarii de Grup_Impreuna, … o Armonie umana de Destin, pe termen lung, sau vizionar!,…

 

NU conteaza !.. la aplicarea acestui principiu biologic : NUMARUL ! ..si principiul initzial , al IZOLARII,.. datorat spatiului larg aflat in jur !..

 

.. Trebuie subliniat ca acestor doua impedimente :Numarul restrinas si Izolarea , nu impidecau de fel  realizarea unei organizari in jurul unor conducatori !.. Luati aminte cum se intampla si azi la naufragiatzii ajunsi pe insula pustie !

 

.. Activitatea umana cere organizare si distribtzie a insarcinarilor pentru supravietzuirea comunitatzii !

Imdeiat se constitue Factorul de supravietzuire : Grupul_de _impreuna !, Izolarea  nu este un impediment , in calea supravietzuirii

 

  si care … in trecut era un factor negresit de luat in seama,exista dar nu impiedica !... aspectul evolutiv al grupurilor in interdependentza (numite didactic GRUPURI DE_INTERDEPENDENTZA !) , .. stricta si organizata,

 

Aceasta era dimensiunea  IZOLARII, ! DAR SI A VOINTZII PERPETUE DE A CONLUCRA ORGANIZAT , LA UNISON !...

 

…dar adevarata fatza, in epocile foarte vechi ! este cea semnalata : ORIUNDE !,.. peste tot ! … adica ,

 

..unde era un grup de dimensiuni foarte mici,.. strict si deadreptul familial,de la  citeva zeci de indivizi sau pina in 2-3 unitati de zece,…

 

El era subordonat,si se subordona in timp,ordinii generale intercontinentale imediate, ca un mare tot,.. Un adevarat Grup DE_IMPREUNA,.. asociat si gregar ,.. el asculta  ORDINEA UMANITATZII !

 

.. el poate varia  de la un grup de ginditori centratzi in jurul unei mici elite ideatice : Preot, schimnic, Sef tribal ,Olar si meseriasul primordial al uneltelor,.. cioplitorul in piatra, lut sau in metal,.. sau lemn, Universitarii  de meserii ai timpurilor vechi,..

 

Cei dintai constientzi de menirea neamului, a Numarului sau a Grupului, in folosintza prielnica a muncii in colectivitate ,

 

 

.. dar si a apararii in colectivitate,..a hranirii in colectivitate,..a pastrari ritualice de obiceiuri in colectivitate , si Preotul–sacerdot sau Schimnicul ezoteric –energist-man  ( sau Magul Thaumaturgic).. stiau mai bine mersul tuturor acetor eforturi ,de latitudine sociala si etnica tribala !

 

 

 

Catziva ,de la citeva zeci… la o suta,.. la citeva sute ,..la citeva mii ! .. ca forma in crestere de Grup_Impreuna..

 

Porneau armonia intzelegerii motivatziei superioare  pentru aplicarea legilor Cultului si culturii populatzionale de Supravietzuire !!

 

 

Deci un esantion de avizatzi, faceau legea de organizare si indrumare , plecand de la aplicarea mosteniri traditzionale de legatura a Elitei_de_Grup conducator cu poporul !,Avizatzii indrumatori ,interconectatzi ca cei ce aplica mostenirea strabuna !(la o) sau..cu multzimea mica sau numeroasa !.. de oameni LUCRAND ,..

 

 

…intr-o aplicare sui generis a unei democratzii ,..a intzelegerii : de catre fiecare membru,.. a ce trebuie facut : Cind ?.. Cum ? ..si Dece ?

 

 

…dar la un nivel de intzelegere si mai jos,… care asigura Absortzia de Comanda !, Executarea ei ! si  supusenia de necesitate, ..de  Grup de  Munca_impreuna cu  un scop  bine  hotarat si definit !...

 

Mergind pe seama numarului de indivizi si de Grupuri :

 

.. La motivatzii de Familie_de_grup, Individ impuber sau puber_de_Grup, Casatoritzii tineri,sau Batrinii pereche sau singurateci , Neajutoratzii de_Grup ….

 

.. fatza de Ostenii sau Muncitorii puternici, sau Vanatorii sau Meseriasii obisnuitzi de_Grup,… Fortza motrica de Sustzinere_de _Grup !,…  

 

…alaturi de marea Masa Feminina Fertila(de Grup) si urmasii sai : Copiii …de hranit,ingrijit si aparat !

 

 Pentru aceasta…

 

… Acest nucleu puternic impus sau ales de calitatzile sale era directorul si guvernatorul treburilor interne si exterioare ,… a legaturilor cu departatele, sau mai apropiatele Grupuri _de _Impreuna,.. organizatii asemanatoare ,..   si … desigur .. ca identice !

 

 

Cele doua elemente esentziale :

 

 

Modul organizat de grupare si de functzionare a Grupurilor,intr-o forma de izolare !,.. si Spatziul lor, limitat al Asezarii si al Izolarii fatza de alte grupuri !,…nu implica  nici-o alta caracterizare fatza de ORGANIZAREA !... cea   initziala !

 

Crescind dimensiunile o tzara ,un popor,este si acuma in epoca globalizarii , totusi un Grup mai mare de_Impreuna ,dar care isi pastreza ceva din izolare,… si gradul DE ACCENTUARE AL IZOLARII VA CUPRINDE NOI TRASATURI chiar in forma supraorganizata a Comunitatzilor,.. fie ele cea  Europeana,.. sau  altfel localizate ,… continental !

 

 

 Desfacerea permanenta a totului in grupuri este o lege biologica a dezvoltarii si a atingerii de performantza, este lege bikologica de acomodare in perimetrul de hrana,in perimetru disputat… de Mediu ! este legea biologica a familiei fertile ,ea creste si da nastere altor familii !... generatzii de familii,.. generatzii de grupuri ! Familia naste Grupuri_de_Impreuna ! ca si Rudenia , …Gradul de rudenie aduce si face : …Grupul de_Rudenie,o mica forma a grupului de_Impreuna !

 

 Legea dezvoltarii si a atingerii  apropierii de performantza, duce..la aparitzia unei directzii inverse : dupa o coagulare intempestiva,..aceasta este urmata imediat in foarte scurt timp,.. de desfacerea in grupuri ,cel mult federalizate,…

… dupa consumarea momentelor de aliniere la un numitor comun, de orice natura ar fi el : sociala, economica, politica, religioasa sau Etnica (aspect care circumscrie totul ,in definitzia sa ,culegind esentza din fiecare categorie de mai sus !)

 

 

.. Si trebuie sa adugam ca moment esentzial explicativ : ca formele Etnica si Religioasa, care cuprind aspecte motiviatzionale de ordin mental,.. Legitatzi definitorii de obiceiuri si de traditzii, atribuite distinct unor colectivitatzi de Grupuri_de_Impreuna, … sunt distinctziile : … de Grup de_Impreuna care nu pot fi eludate nici-o data ,.. sociologic vorbind,…

 

 

… Sunt STILPI CONSTITUTIVI AI ASAMBLARII de la Grup la MAREA COLECTIVITATE ! vag permeabile la modificari ,si nici-o data in esentza constitutziei lor :

… o lege se pare de neschimbat :  ASPIRATZIE SI IMPOTRIVIRE !

 

Avem revelatzia ca acest cuplu mental de actziune este unul definitoriu al resurselor mentale,.. categorie distinctiva de opozitzie si  de confruntare, ..

 

..produsa de mental in focul abordarii problemei de Acomodare,..de folosintza de incadrare  in tiparul Acomodarii cat mai potrivite ,..mai perfecte,…

 

… Conflictul dintre Aspiratie si Impotrivire nu este stins decit de atingerea  perfectziunii , … sau a unui grad de perfectziune ,si nici atunci dupa variabilitatea fiecaruia  ca individ singular,.. sau asociat ,  se poate ridica.. o alta impotrivire,… o alta OBIECTZIE !

 

 

TOTUL ,… TOATE EVENIMENTELE… SE CERN PRINTRE ELE ! si nu se pot aseza  ca bilantz de infaptuire al prezentului, sau al trecutului apropiat decit ca o chintesentza  in spiritul celor intimplate,cu membrii trecutzi prin Poarta  timpului : Religie si Etnie ! iar varianta disparitziei acestor cutume de stalpi de Poarta nu lasa decit o amintire inscrisa pe undeva : Se zice ca Atlantzii… !

 

 

REPET IN MARE NIMIC NU S-A SCHIMBAT !...

 

 Repet in mare nimic  , deci ….nu s-a schimbat ! :

 

 

Legile comunitatzii umane de progres si continuitate de procreiere,prin amestec de singe ,.. vecin sau mai ales departat ca areal de resedintza !... a functzionat ca principale parghii pentru curatzenia biologica a rasiei (de animale superior dotate ) ale oamenirii ,.. in al caror Mental era inscrisa necesitatea  de  schimb…  de material biologic din areale cit mai indepartate !..

 

… programatic  si furibund… Cu pastrarea apartenentzei de grup_Impreuna.. dar flexibil prin incrucisare !..

 

… O Afacere a existentzei grupului,..a existentei Tribului,..A  Uniunii de triburi !..A existentzei Etnice,..si mai apoi, si mai tarziu : de Popor si de  tzara ! Dar acuma trenuie sa discutam un fals impediment pe care l-a subliniat vorbitorul prim comentator… :

  

 "A fost cu mai bine de 5000 de ani in urma, si populatia era probabil de 100 daca nu de 1000 de ori mai mica decat acum...

     Asemenea modele de conducere pur si simplu nu mai sunt aplicabile ..sau mai bine zis daca mai exista un astfel de cerc de oameni luminati trebuie sa actioneze tot prin …parghiile lumii moderne : ban, cerere si oferta ..."

… Eroare de invatzacel : unde sunt erorile de apreciere : graba de a decide fara a gindii profund(A),…eludarea decalajului de Timp (B) si spatziu (C),… incorectitudinea aprecierii motivatziei Umane de coordonare de Grup,… de Grup_impreuna !

 

 

Si reamintim imaginea simpla de plasa cu largi ochiuri, in care erau departat asezate, sau nu  , in grupuri de populatzii ,..de diferite dimensiuni ,..dupa conditziile  veridice , de acomodare la factorii generali si locali, si tendintza sociala si biologica de conlucrare la acelasi,.. Factor de Grup_de _impreuna !

 

    Fiecare avea latitudinea evolutziei proprii, dupa conditziile locale,…dar rezultatul final,.. era,..(fiind) o aliniere biologica si sociala,… la dogma Cultului Populatzional de supravietzuire !.. ca esentza  a cerintzei de obligativitate umana  (… programata ?) :

 

 .. Perpetuare biologica si organizare pe potriva, a masei populatzionale pentru eficientizare,.. dupa cadrul de dezvoltare mentala si al aptitudinilor aduse de evolutzia de grad de civilizatie si cultura,… sublimata in epoci de Existentza,..  fiecare la parametrii sai maximi !

@ @ @ @ @

 

 Citez din fragmentele de opozitie la enuntz si tratare :

 

 Asemenea modele de conducere pur si simplu nu mai sunt aplicabile ..sau mai bine zis daca mai exista un astfel de cerc de oameni luminati trebuie sa actioneze tot prin …parghiile lumii moderne : ban, cerere si oferta ..."

 

 

Latura strict economica  nu avea nici caderea , nici posibilitatea de a decide ,  si de a  alinia o atitudine formativa fatza de obiect !.. in sensul economiei de piatza sau  a economiei de aspect dezvoltat,

 

.. aceasta crestere a laturei sociale de dezvoltare sub impulsul economic a creat o diversificare de alt gen ,… Esentza ramine totusi la nivel de grup de viatza, si  social, si este absobita de aspectul decresterii.. in Continuitate de Procreatziune,..

 

Fertilitatea ramane un stalp al omenirii, de la care nu ne putem abate in nici-un fel, chiar daca latura tehnicista se apuca sa traga de urechi fertilizarea si sa o aduca la o scara industriala, copiativa,… sau chiar  mult mai departata ca esentza ! ,..

 

o organizare mecanica biologica care ignora modalitatzile de corectzie  celular tisulara ale Creatziei,.. Acordam un boom biologic de tip evolutzionist tehnic al caror rezultate la scara de polpulatzie animala inca nu si-a dovedit oprotunitatea si nu si-a dezvaluit  integral …. falsitatea principiala :

 

In fond CREATZIA NU POATE FI INDUSTRIALA DECIT CALCAND CELE MAI SECRETE SI TAINICE PERCEPTE  DE BIOLOGIE CREATZIONISTA ! NE ASEZAM IN CALEA LUI DUMNEZEU SI SUB DIFERITE PRETEXTE RIDICOLE SAU  LEGATE DE APROXIMATIVE AVANTAJE PE TERMEN SCURT…SI TOTUSI INCORECTE !.. IN TERMENII  TERAPEUTICI (parasim domeniul farmaceutic –chirurgical, .. deci medical terapeutic ! ,… pentru a imbratisa dubioase si nevalabile principii  in latura biologica , deci avem probleme de terapie si alunecam in confectzionari de ordin tehnic – industrial )

dece ?

 

De trei ori dece ?...

 

S-au epuizat cu desavirsire  laturile chimio –farmaceutice ale terapiei,…daca este adevarat …este trist !,…   sau galopam spre rezultate spectaculoase numeric si pentru un scurt timp  valabile ! (doar tehnicile pot fi reluate biologic de citeva ori…pe un pacient !).. de abordare a transplantului de organe ,.. tehnici care surprind prin costul total  al terapiilor si  prin inevitabilul factor  de asteptare… spre rezolvare : 

 

.. asteptare de  primitor,.. asteptare de donator, logistica greoaie si care limiteaza  rezolvarile la spectaculoase reusite,…  citeva pe trimestru !

 

 

Ajungem sa banuim ca sanatatea marilor grupuri umane a ajuns sa depinda  de o abordare  de tehnicizare,… si ca brusc suntem in penurie de solutzii medicale profesionale  adecvate,..  si de o Etica medicala si sociala.. reprosabila  ??

 

 

Medicina, intotdeauna nu a putu sa fie despartzita de… etica  colectivitatzii !!

Acum inlocuim traditzia  si profesionalismul medical cu performantza izolata de premiere olimpica,… sau premiera mondiala,.. ca reusita !

 

Sa domolim avantul !,…

 

Cat a contat actul medical… de la prima grefa ?,.. Actul Sau terapeutic !, pina… la ajungerea in Situatzia de acum ?!

 

 

 .. Situatzia.. de a bate pasul pe loc !... de contraziceri  lucrative de determinare generala a unui rezultat transformat dintr-un pionerat ,intr-un obiect de adresabilitate,.. de presedinte, de concern economic,.. sau statal ! Beneficiu costisitor !

 

 

… Grefa de organe este un rezultat restrins pozitiv si aproape devenit un lux facultativ, si va ramane asa…pentru ca izvorul initzial al idei  a nascut performantza ca o escaladare de Everest !,.. sau  ca un zbor spre Luna(el insusi inca dubitativ ?!),…

 

Dar nu naste singura…. totalitatea rezultatului !!,.. S-a putut odata sau de citeva ori,Asteptam sa avem semnalele unei victorii ala Phirus ?! Le vom avea cu exactitudine in cel putzin… decada umatoare de ani,… deja factorii de competentza a competitziei de holding –medico –bancar le stiu ,..                             .. confidentzial !...

 

..Si nici nu stim ! ,.. dar banuim ca multiplele grefari vor duce la stabilirea unei patologii de respingere personale(dar individual :..cit mai poate ramane in viatza pacientul pentru a se stabili statistic ?!,.. ca faptul este negativ inscris la bilantzul  terapeutic pe termen cel putzin mijlociu,.. sau mai degraba scurt ! ,…

 

.. Iar General ,rezultatul desteapta in timp de citeva generatzii,.. genetic Mecanismul de Respingere ,… care reactivat treptat va duce la o renuntzare temeinica !,.. la aceasta  Metodologie !)

 

 si de… parasire a tehnicei de grefa ,… lasata la latitudinea acceptului individual !.. sau ocazional !... Ca ultim mijloc terapeutic care mai salveaza pentru un timp,.. viatza pacientului !.. ca individ de importantza familiala sau sociala !

 

 

Trebuie ca etic sa ocolim capcanele comerciale de societate de consum si aplicabilitatea lor sociala in domeniul medical !

 

 

… Creatzia si vietuirea si dezvoltarea biologica … nu are nimic comun cu beneficiile comerciale !,..

 

…Faceti corect principial,.. si nu va mai fi nevoie de Reclama si Premii date in uralele…  Massmediei ! O … Stire de senzatzie : ...ca doborarea recordului… la pantoful  urias … sau prajitura giganta !

 

 

… Simplul benefic intra pe nesimtzite in cotidian, iar artificiile trucate nu pot intra niciodata ca beneficiu al Speciei biologic definite ca descendente " de la Dumnezeu..  create ! "

 

..  Ca intotdeauna simplitatea reusitei de ordin general conteaza ! …Atit !

 

 

…Unde este puterea  biologica a tratamentului farmaceutic traditzional ,sau chiar si de sinteza !...Unde sunt rezultatele convingatoare :.. ca am ales   cu grija caile de  terapeutica,..  moderna… ,sau poate nu mai putem dupa subtzierea gradului de cunoastere profesionala la infime  si subtziri capitolase strict delimitate : –mini – Uni – Disciplinar,iar goana dupa tehnicizare de inlocuire a omului in domenii individualizate de breasla, robotzi chirurgi (mai merge) dar diagnosticieni robotzi sau administratori de medicatzie robotzi sau micshti : jumate apasa pe buton si jumatea tehnica confectzioneaza dupa soft un rezultat…penibila vocatzie si de… curiozitate ca si muzica scrisa la calculator,.. sau  retzeta de bucatarie de gulas ??

 

Avem senzatia vaga ca ne amenintza o depopulare in citeva generatzii,… sau desigur ca  vrem…  sa atingem huzurul raiului !.. pentru a nu mai face practic nimic si a lasa masinariilor toata partea murdara a vietzii,…

 

..deci vom fi un unic popor de  rentieri ?! sau cel putzin o parte,…desigur ca acest lucru exista de 2 secole dar.. patura urmasilor cauta cu disperare,.. inmultzindu-se sa adauge fara mare cheltuiala o extindere a numarului de reglementatzi profitori,…

.. atingind si aspectul celor de serviciu !,slujitorii !,…

 

..Cei carora li se vor usura si lor munca ,tehnicizind-o sau dandu-le ajutoare tehnice  adecvate,.. cunoasterea limbii natzionale si citirea si apasare pe butoane  este o munca curata de operator chimic,… intr-o mare  industrie  chimica ,..spre exemplu de rafinare a unor negre bogatzii subpamantene ,… sau la vedere.. !

 

 

 Dar…

 Vedem un impas de organizare medicala.. GENERALA ! De abordare a directziei de invatzamant medical, al directziei de aplicare a diagnosticarii  prin calculator si scaderea voita a pragului de cunostintze ,in suumum profesional,..

CALITATEA SCADE !O profesionalizare medie, functzionareasca,..deja s-au pierdut in 30 de ani (o generatzie) doua din zece linii de calitate la virfuri si la mijloc sau baza intre 3 si 4  grade ,

 

 

Dece ?,..

 

 

  Vedem un impas de acordare a unei terapii medicale fara riscuri !.. si de o eficientza crescuta la ordinul tuturor !,..subliniez a tuturor bolnavilor ! ai specieii umane !.. vedem forme aleatorii de alunecare grabita… spre un tobogan  de metode de terapii medicale sofisticate …

 

 

… Moment in care  constatam ca nu am reusit sa parcurgem nici un pas pe cale infringerii maladiilor  traditzionale : cancerul , bolile cardiace,bolile renale sau genetice !

 

 

Cu ce suntem inainte ,.. Cu cit suntem inainte fatza de acum 50 de ani ? cu ploaia de rezultate spectaculoase..la obosite coltzuri  de profesie medicala:  Dar in planul General :  ..cu nimicuri de fapt,…la scara planetara !,..

 

…simple rezultate nesemnificative,sau reusite ciudate.. care nu dovedesc ca sunt aplicabile  Simultan si global !

 

Ba mai mult,.. afara de studii fantoma si schioape ,…   nu  avem o atitudine certificata de ordin medical, decit  mici  …subrefugii si pledari avocatzesti intre surzi si orbi,.. pe acest  coltz.. insignifiant de Univers !

 

 

Mai avem principii ,..mai avem traditzii..avem numai promotorii comerciali care isi cunosc meseria,de a eluda advarurile principiale biologice…

 

 

Drumul va fi greu pentru un timp ,..dar  finalul sau este previzibil,si speram ca nu vom apuca cel de al treilea razaboi modinal fara a rezolva dilema, iar de-l vom apuca,…  dilema nici nu va exista !,..

 

 

… ca si Catilina amintim mereu dificultatzile legate de statalitatea punica in coastele Romei !

 

.. Catilina,.. senatorul a avut dreptate,..dar nu la gradatzia statului roman  (?!), … este acum interesul si importantza  momentului !...

 

.. lupta anti terorista de astazi ar fi fost mult mai grea, daca nu imposibila cu un stat de dimensiune Cartaginei care ar fi absorbit si o buna parte din sudul mediteraneeean al Europei,.. iar americani nu ar fi mai  avut pe ce sa puna piciorul in sudul europei !

 

Dar se spune…  ca arabii erau medici neintrecutzi !,… si tzineau la pretz principiile biologice…

 

.. dubii !…Dubii !

 

 

                                                      **  * *