“DESPRE MITURILE CONSTRUITE DE COSMOS !

DESPRE SOARE SI LUNA CA MIT ESENTIAL AL TERREI SI COSMOSULUI !  DESPRE ALCATUIRILE FIZICE ALE TIMPULUI!..DESPRE EMBRION CA IMAGINEA LUMILOR! ...EMBRIONUL EXPRESIE COSMICA TOTALA !”

 

Cristian Calcan,Mariana Calcan,”New Endocrinology Medicale sciences”Research Center, Buzau, Romania ,address:calcan@buzau.ro  http://newendocrinology.buzau.ro 

 

Despre alcatuirile fizice ale Timpului !

 

Despre Embrion ca imaginea Lumilor !

 

Despre Soare si Luna ca mit esential al Terrei si Cosmosului !

 

Despre Miturile construite de cosmos !,... prin accesul elementar si definitoriu al informationalitatii( ca elementara functie a acesteia la cuprins – intindere de interfata ) !

 

Despre Regina Lunna !

 

Despre demnitari Reginei Lunna !

 

Despre identitatea Fecioarei cu Regina Lunna,...                 decursul ajungerii la expresia religioasa a Immaculatei sfintenii a sfintei Fecioare !..... Analogia sau existenta unui mit ceresc – pamintean al esentei de expresie al simbolului Fecioarei ,...!

 

Paginism si imemorialitati de vechi rase Neandertaliene , rase ale Grotelor si miturile Lunei, al fecioarei, al Fecioarei Lunna si al Fiului sau si.... al Sacralitatii Crestine mai tardive , moderne , ( dar mai cuprinzatoare in sensuri , oricum mai cunoscute prin apropierea de timpurile moderne...! ),...

 

Caracterul cu imagine ascunsa a expresiei totale a Fecioarei,puterea sa de expresie ,simbolul accesoriu, dar principal, care decurge din aceasta fata ascunsa !

 

Mitul Fecioarei este cosmic sau terian, este galactic sau este un mit al informationalitatii care trebuie exprimat, pentru a asigura un complect  de interfata de mituri - simbol al informationalitatii  generale ( functionale )....!

 

Mitul Fecioarei si al ascunsei sale Puteri are dezlegare cu sintagma raportului dintre mama si fiu,... cel hranit si cea condusa ?,.... cea care il naste pentru al hranii si a se lasa apoi CONDUSA, CALAUZITA,... (si aparata)?....

  ... Rolul simbolistic al ierarhiei, al acestor doua circumscrieri de informationalitate  speciala  si generala!,...

 

Relatie exprimata foarte temeinic de daoismul chinez !... prin Legea  Mama – Fiu !

 

Relatiile lor ASEZATE.... AXIOMATIC SI IMUABILE !

 

Este necesara abordarea in plan logic al acestui mit si al interfetei sale de exprimare, interfata dintre cel ce trebuie cunoscut si cel ce trebuie ascuns !!

 

Despre Planete sarace si planete bogate, rolul decisiv al Lunilor ca sateliti esentiali ai informationalitatii  !...

 

Necesitatea ajungerii lor la expresie totala mentala – Mitica –etnica, sociala,....

 

Despre simbolistica importanta a satelitului Lunna ! Sacralitatea sa impusa !...  sau dobindita !

 

Despre aspectul antropologic al sistemelor de imagini-simboluri sacerdotal – ritualice,corelatia lor cu factori fizici cosmici si ajungerea la dobindirea unei descriptii mentale trainice ,de specie (la humanitate ) !

 

Despre importanta mitului continuitatii de procreiere,culegere de mituri, variabilitati de simboluri,Soarele si Luna simbol esential, rolul ascuns al Embrionului ,de fapt cel mai esential simbol,....!

 

Embrionul simbolul continuitatii Lumilor !

 

EMBRIONUL SIMBOLUL LUMILOR !

 

Embrionul legenda si expresia totala a lumilor !

 

EMBRIONUL EXPRESIA LUMILOR !

 

EMBRIONUL EXPRESIE COSMICA TOTALA !

 

Formele sale fizice, de dinamica cereasca, de expresie a informationalitaii cuprinse (auto-definite cosmic si auto-definite singular ca proprie manifestare ) si functiile sale fizice, cosmice , si de aspect biologic !....

 

Functionalitatea sa micro-organismala,Microscopica in relatia sa cu Macro-cosmosul !

 

Embrionul la scara microscopica si la scala Macro-cosmica ,...Relevantele sale ! Interfata cu aspectele sale nevazute , sacralitatea si temeinica anunturilor sale !

 

EMBRIONUL PUTEREA LUMILOR, MESAJUL SI EMBLEMA LOR  (Infatisarea lor ) !

 

  EMBRIONUL TIPAR COSMIC SI AL TUTUROR LUMILOR !

 

Analogia sa bogata (a Embrionului) cu : Pamintul, cu humanitatea, cu mentalul colectiv, cu constiinta de Grup etnic-social, cu existenta biosului si a vietii, cu fenomenul infratirii:

 

material , fizic material, fizic – biologic, pre –                         material,..constiinta tuturor si potentialele lor de prezentare si identificare,...Relatia necesitatii aparitiei  si ierarhizarii vazut – nevazut .... al acestor Potentiale !

 

Despre sintagme ale mentalului ca factori de promovare si schimb al necesitatilor informationalitatii, aducerea lor la partea vazuta din strafundurile complicate ale ordonarii de simbol , al ordinii de ierarhizare de Potential de Expresie,...

cistigarea dreptului la evidentiere - descriptie al simbolului – sintagma si graba exprimarii lor ( a sa ) prin alegerea unui motor Mental de expresie, !

 

Rolul existentei al acelor Motoare Mentale , desavirsite ca expresie de Evidentiere... si aparitia lor surprinzatoare(!) , prin deschiderea capacitatii de exprimare global exterioara, .....

Succesul lor desemnat de factori de alcatuire si de functionare al dinamicii energetice informationale, grabnic  desavirsite la  nivel  de  interfata  de Expresie !

 

Relatia acestor Motoare de functionalitate  conventional –        exprimativa cu Eposul( Epicul) si cu Timpul,....Starea lor de....  informatie – simbol – ...necesara !

 

.....In care Eposul – Epicul este graunte de secventialitate de timp,.... imuabil,netransformabil,...blocat la nivel de interfata dinamica energetica – timp de inscriptionare si de ordonare de informationalitate PLAN DE ACCESARE SI CONEXARE, INSASI FUNCTIA INFORMATIONALITATII !

 

Informationalitatea are obligativitati de parcurs (de Graf ) are obligatii de expresie motivationata de epicul tinut- agatat de Timp – Informatie – Global INFORMATIONALITATE,...de fapt acest aspect epic – timp - informationalitate este de fapt invelisul FRACTALIC AL NODURILOR – SECVENTE –FRACTALI AI CONSTRUCTIEI URIASEI INFORMATIONALITATI ,....

 

....  NECESARUL SI NECESITATEA ARHITECTURALA             A FUNCTIEI DE INFORMATIE,...GLOBALA,...CA INFORMATIONALITATE ,... 

 

.....O SINGURA IMENSA ARHITECTURA FUNCTIONALA SI PERMANENT MATERIALIZATA IMBINARE MATERIE DINAMICA ENERGETICA EXPREXIE MENTALA COSMICA !

 

Necesitatea aparitiei si exprimarii lor ! In plan etnic, biologic [ necunoscut ca functie mentala desavirsita si axiomatica(?)]si general de informationalitate a materiala !..

 

Material – fizic(!),.. Biologic material – fizic (!), si A –material (non-biologic),... care sunt granitele dintre aceste expresii  vazute si nevazute ca  modalitati de expresie a informationalitatii !!....

 

Necesitatea stringenta de reglementare in Aparitie si Difuzabilitate !...

 

 

                                ***